Monday, August 30, 2010

Life is a box of chocolate

"life is a box of chocolate forest, you never know what you're going to get" - forest gump




salam, hidup ni ibarat sekotak coklat. kita tak pasti dengan apa yang kita akan jumpa kan. hidup ni banyak persimpangan yang memerlukan kita wat keputusan sendiri. kadang2 apa pun yang terjadi kita kena tanggung sendiri. ibarat prinsip adat Temenggung Berani Buat Berani Tanggung kan..

skolah dulu ada poem the road not taken. dalam sehari kita kena buat banyak keputusan. cuma keputusan tu betul atau tak itu yang jadi masalahnya. mungkin betul pada mata kita tapi hakikatnya keputusan yg kita amik tu salah.

aku seringkali wat pilihan yang salah tapi apakan daya itu yang mampu aku lakukan. sedikit tips untuk melakukan pilihan dalam hidup. aku selalu amalkan doa ni.

بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ
وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ
Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui"
sesungguhnya Allah Maha Mendengar dan Maha Mengetahui


gambar masa berbuka puasa dengan 66th gen






lokasi berbuka puasa


hey!! itu kami




TinyPic

Monday, August 23, 2010

aduhai facebook



salam, buka je mata on facebook, bukak je laptop tgk facebook. aduhai ape nak jadi la skang. tp facebook ni banyak manfaatnye kalau digunakan dengan betul. cam pertandingan logo AS220 tu aku just guna facebook je nak alertkan sume. haha


bukak2 facebook je gambo macam2 keluar. hatta gamba bangun tdo sekali pun. tp same2 naik la laki dengan perempuan kan. haha ada la skali tu tertengok satu video nih. pasal dosa yang kita lakukan 24 jam tanpa kita sedar.


video

even dlm hidup sebenarnya pun kalau aurat kita x jaga setiap mata yang memandang itu akan mendatangkan dosa kepada kita. contoh yang free hair tu. ye la comei lawa tp kalau aku tgk aku dpt dosa yg menunjuk tu pun dpt dosa gak berkali ganda sbb aku tgk skali je (hehe gua laki normal bro)



masuk bab pakaian plak, pergh memang menggugat iman la dak2 pompuan skang ni. serius kadang2 menghairahkan sbb nampak body yg mantop tu. aduhai nak ckp cmne kan. cuma pandai2 la jaga diri sendiri. gua laki ni kadang2 terpaksa ttp mata sebab tak nak kurang pahala posa tapi kalau dah sekeliling macam tu aku nak buat apa. nak tgk salah tak tengok masuk longkang. aduhai DOnia

kedit pada : www.buaya-merah.blogspot.com

at least bila aku post video ni dlm fb kan ada la sorang tu sanggup delete sume gambar dlm album dia. rasa bangga plak dgn dia dan rasa mcam itulah wanita yang ada keyakinan untuk mencari redha Allah.


Renung2kan dan selamat merenung...

<span class=


p/s : Mak nanti masuk meminang dak tu tau. baguih dia tu. tak mau buat dosa. cek suka sangat mak pun musti suka kan.

Sunday, August 22, 2010

3 idiots





salam, lama x update. malas plak nak update kadang2, tp pape pun ni blog aku kan. ada ku kesah ape orang nak ckp.

kisah mula kat stau kedai makan. sedang aku lepak2 datang la sorang sahabat aku sorang ni. makan la sembang2 then smpai satu masa. lebih kurang cmni la.

dia : kamu ada tgk cerita 3 idiots?
aku : ada jugak tgk tp malas nak download la. best ke?

dia : best la. memang layan cerita hindustan tu
aku : ye ke? aduh aku lemah citer hindustan ni. tamil layan la

dia : Try la download tengok.




balik tu aku pun download la. dan bila aku tgk. perghh!!! meleleh air mata tengok kot (perumpamaan) aku xdak la meleleh tol2 air mata tu. tp cerita ni memang banyak pengajaran. trasa kot student macam aku ni. lebih kurang sinopsis dia cmni.

cerita tentang 3 orang pelajar kolej engineering. sorang ni memang tak nak jadi engineer tp pasal ayah dia paksa kan terpaksa la, sorang lagi ni terpaksa sebab nak tanggung famili dia yang miskin amat2. lagi sorang yg hebat ni dia just gantikan tempat orang len je untuk dptkan dgree.
yang paling best dia cuma nak belajar je bukan nak dapatkan degree.


filem ni banyak pengajaran dia. aku paling suka bila dia ckp

belajar bukan macam mesin tapi belajar dengan hati
File:Threeidiots2.jpg

TinyPic

Sunday, August 8, 2010

Info

salam, lama tak update. sedikit info kepada semua.. :)

klick untuk tumbesaran tulang temulang

TinyPic>
 
Copyright © .