Sunday, July 11, 2010

MLM






salam, satu kisah di hari ahad yang indah. entah rasa berat nak cerita tapi blog aku peduli apa aku kan. haha aku ingat lagi masa zaman diploma kecoh dengan skim MLM yang entah ape2 ntah. pernah aku nampak orang2 yang kaya kononnya berjaya dalam MLM ni bawak kete hebat2 bagi ceramah kat budak2 UiTM. tapi aku tak kisah itu hak dowang aku just lalu sebab masa tu nak gi kelas je. tapi masa balik aku nampak pak guard serang dowang. haha ntah la aku x nak komen ape2..


satu hari ada kawan aku ajak kitorang ke autoshow. ramai gak la yang gi smpai ada yg snggup g pinjam camera nak tgkap gambar. aku 1st time kot nak gi dengan duit dalam poket ada rm 5 je. gi jugak layan tapi bila sampai alih2 cuma yang ada hanya ceramah MLM ni. aduhai kene tipu hidup2 dengan kawan sediri. tak banyak cakap terus start moto balik. dengan lapanye masa tu redah jugak balik kolej. sedih sangat masa tu sebab kawan sendiri tipu kita kan. hari ini jadi juga perkara yang sama. oleh kawan lama aku. memula ajak keluar aku dengan terpaksa gi ar jugak sbb kawan lama xjumpa kan. hari ni aku dengan kawan2 aku cadang nak beriadah dekat Bukit Cerakah tapi terpaksa aku tinggalkan dowang. bila sampai aku terus dibawak ke tempat ceramah tu. aduhaii!! aku panas hati sangat2. pas je satu sesi aku terus blah. tak banyak cakap dah. aku bukan tak suka. Itu HAK MASING2 la nak join ape pun cuma jangan la aniaya kawan sendiri macam ni. aku pantang la. aku tak kacau pun korang nak masuk ape2 pun jenis pelaburan ke ape ke cuma kalau nak ajak gi dengar ceramah ke ape ke bagitau la awal2. Hak korang nak join ape2 pun tapi hak aku untuk hadir ke tak. tak perlu nak menipu kawan sendiri. ni nak jual persahabatan sendiri hanya kerana duit


HAK MASING2 nak join ape pun. tapi jangan la paksa2 orang kan. aku tak tau la bape ramai yang kes sama macam aku. Aku tak menghalang tapi ini
hak aku untuk tak join. aduhai.. ari ahad yang menyakitkan ati sangat2
p/s : Panas hati aku tros gi bli ABC Fredoo

TinyPic

1 comments:

muhammad said...

kesabarn saja yg boleh mngatasi segala galanya...
kwn gembira sukar utk dcari....

Post a Comment

 
Copyright © .