Monday, April 12, 2010

hidup ini indah


hidup ini indah bila aku selalu
ada di sisiMu setiap waktu
hingga aku hembuskan nafas yang terakhir
dan kita pun bertemu

assalamualaikum, hidup ini indah. aku cukup suka dengan ayat ni. ye la kadang2 dalam keadaan yg paling sukar dalam hidup aku, dalam liku2 hidup yg aku lalui kan bila pikirkan pasal ayat ni terasa macam ada satu semangat baru untuk aku berjuang.

hidup ini indah kalau kita enjoy dgn apa yang kita wat.

enjoy when you study don't memorized but understand the concept

prof low seng mook

sampai prof aku sendiri cakap study kena enjoy then baru kita rasa hidup ini indah. kita kena ingat satu perkara. hidup ini diciptakan dengan pelbagai dugaan dan cabaran serta penuh dengan penghargaan.


kenapa dihilangkan matahari, lalu diberikan kita awan yg gelap dan petir yang menakutkan. sebab nanti akan muncul pelangi yang indah bersama matahari yang cantik. itu nikmat tuhan..

begitu dengan hidup ini, bila kita diberikan dugaan dan cabaran dunia kita usah mengalah sebab nanti akan datang nikmat dari Allah yang Maha Esa penghargaan kepada kita. hidup jangan mudah berputus asa hatta sehingga terputus nyawa dari badan.hidup ini penuh dengan teka-teki dan macam2 karenah manusia. hidup ini penuh dengan kekejaman, penyeksaan tapi masih ada senyuman dan kasih sayang. sebab apa.. hidup ini indah.. jangan lupa bersyukur kepada yang maha Esa.


jangan biarkan diri anda susah hati, kalau tak jadi macam nih.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © .